2019 03 GP Americas 12428, Lukasz Swiderek.jpg

 ajankohtaista

MOTOCROSSIN MM-SARJA PALAA SUOMEEN 2020


Motocrossin MM-sarjan promoottori Youthstream on lisännyt kansainvälisen moottoriliitto FIM:n MM-kilpailukalenteriin Suomen osakilpailun KymiRingin moottoriradalle seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Youthstreamin ja Lahti Events Oy:n välillä allekirjoitettu järjestämissopimus julkistettiin Latvian MM-osakilpailun yhteydessä tänään lauantaina. Sen myötä maailman parhaat motocross -ajajat saapuvat Suomeen, KymiRingin moottoriradalle kesällä 2020.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme päässeet sopimukseen Lahti Eventsin kanssa motocrossin MM-sarjan palaamisesta Suomeen. Suomen osakilpailun takana oleva tapahtumakonsepti on hyvin innovatiivinen, kunnianhimoinen ja kekseliäs. Me tuemme projektia innokkaasti. Tämä on ehdottomasti lajille hyväksi. Tähän yhtyvät varmasti myös kaikki muut osapuolet, joita osakilpailu koskettaa. On hienoa, että Lahti Events on päättänyt tuoda tapahtuman Kymiringin moottoriradalle, mikä tarkoittaa motocrossin lisäämistä radan lajikirjoon, kommentoi Daniele Rizzi, Youthstreamin operatiivinen johtaja.

Motocrossilla on syvät juuret Suomessa legendaarisine maailmanmestareineen. Viimeksi motocrossin MM-sarja vieraili Suomessa kesällä 2014 mieleenpainuvalla osakilpailulla Hyvinkään osakilpailulla. Vuoden 2020 osakilpailu kääntää katseet jo tulevaan. 

"MM-kilpailut ovat aina erittäin tärkeässä asemassa lajien tunnettavuuden lisäämisessä. Kun nuoriso pääsee katsomaan maailmantähtien lennokasta ajoa, herättää se mielenkiinnon ja varmasti halun kokeilla lajia. Heistä syntyy tulevaisuuden tähtemme ja mestariehdokkaamme. Sen lisäksi kilpailun saapuminen omalle maaperällemme antaa hyvät mahdollisuudet menestymiselle kovimmalla motocrossin MM-tasolla. Yleensä tämä on toiminut myös hyvänä motivaattorina lisäämään uskoa omien tavoitteiden saavuttamiselle ja valinnalle lähteä mukaan MM-sarjaan. 

Moottoriliitto on erittäin iloinen siitä, että Lahti Events on valinnut juuri motocrossin kovimman tason kilpailun tuomisen tulevaisuuden moottoriurheilun keskeisimmälle ”areenalle” KymiRingille", kommentoi Kurt Ljungqvist, Moottoriliiton toimitusjohtaja.

Made in Finland

Motocrossin MM-osakilpailu kisataan uudella KymiRingin moottoriradalla, joka sijaitsee vain 45 minuuttia Lahdesta ja tunti 30 minuuttia Helsingistä. MXGP Finland -tapahtumaviikonloppu tarjoaa kansainväliselle motocrosskansalle kaikista suomalaisimmat elementit: moottoriurheilun, ystävälliset ihmiset, turvallisen ympäristön ja luonnon järvineen ja metsineen.

"Motocrossin MM-osakilpailu on Lahti Eventsin ensimmäinen oma tapahtuma KymiRingillä ja luomme sillä nyt moottoriradalle tapahtumastandardit. Lahden alueen tapahtumayhtiönä voimme myös varmistaa tapahtumien näkymisen alueellisesti", kommentoi Emilia Mäki, KOKO Lahden toimitusjohtaja. 

Ice1Racingilla edessä kotikisa

Suomi on myös MM-sarjaa kiertävän Suomi on myös MM-sarjaa kiertävän Ice1Racing-motocrosstiimin koti. F1-kuljettaja Kimi Räikkösen omistamaa tiimiä johtaa vuoden 2009 motocrossin MM-mitalisti, yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista motocrossnimistä, Antti Pyrhönen. Tiimi tunnetaan tällä hetkellä MM-sarjassa nimellä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

"MXGP:n paluu Suomeen usean vuoden tauon jälkeen on hienoa meidän tiimille, joka on Suomesta lähtöisin ja suomalaisomistuksessa. Mutta tiedän, että yhtä innoissaan tulevat olemaan myös kuljettajat, sekä muut ihmiset, jotka työskentelevät MM-sarjassa. MXGP on huippumoottoriurheilua parhaimmillaan ja suomalaiset tulevat näkemään hienon kilpailun", sanoo tiimipäällikkö Pyrhönen. 

MXGP Finland -tapahtumasta antaa lisätietoja Lahti Events Oy:n projektijohtaja Jesse Kiuru, p. +358 50 585 7441, email: jesse@mxgpfinland.fi 

Tapahtuman kotisivut: www.mxgpfinland.fi 

( Julkaistu 16.6.2019)


MotoGP:n testiajot ensimmäistä kertaa Suomeen elokuussa

KymiRingin alue tapahtumakäytössä, Lahti Events vastaa tapahtumatuotannosta

MotoGP:n kansainväliset testiajot ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Testiajot järjestetään 19.-20.8.2019 KymiRingin uudella, osittain vielä rakennusvaiheessa olevalla, GP-radalla Iitissä. Testien ajoaika on molempina päivinä klo: 10-17 välisenä aikana.

Testiajoihin osallistuvat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä. Mika Kallio on mukana KTM:n tehdastiimissä. MotoGP-tiimit keskittyvät testaamaan renkaita, pyörien säätöjä ja myös uusia kehitysosia.

- MotoGP-kisoja ei ole aikaisemmin nähty Suomessa. Testiajot ovat ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kisakalustoa ja kilpa-ajajia paikan päällä, kertoo KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä.

GP-rata saadaan aikataulun mukaan testikuntoon, mutta kiinteän varikkorakennuksen sijaan joudutaan myös käyttämään tilapäisiä siirrettäviä tiloja.

Testiajojen oheisohjelmasta ja rataosuuksien ympärille rakentuvasta tapahtuma-alueesta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaa Lahti Events Oy yhteistyössä KymiRing Oy:n kanssa.

- Pystymme hyödyntämään kokeneen henkilökuntamme osaamista tapahtuman myynnissä ja markkinoinnissa sekä tuotannossa. MotoGP:n testiajot ovat meille erinomainen mahdollisuus rakentaa KymiRing elämyskeskuksen ympärille monipuolinen tapahtuma-alue, sanoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

KymiRing Events Oy on tehnyt sopimuksen MotoGP-osakilpailun järjestämisestä promoottorina toimivan Dorna Sportsin kanssa. Sopimus kattaa vuodet 2020–2024. Dorna Sports vahvistaa Suomen osakilpailun tarkan päivämäärän myöhemmin syksyllä.

Liput testiajoihin tulevat myyntiin maanantaina 13.toukokuuta Lippu.fi:n kautta.

KymiRing: Iitin Tillolaan, n. 180 hehtaarin alueelle, on valmistumassa Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radan pituus 4,5 kilometriä ja korkeuserot n. 23 metriä. Sen leveys on 12–20 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan pääsuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP-ratojen suora Euroopassa

( Julkaistu 13.5.2019)